<
>
<
>
<
>
<
>
h

Csanálosi Tibor: JACQUELINE VILÁGA

(Jacqueline´s Welt)


Database ID: Nr.196
Készítés dátuma: 2010
Méretei: 30x40 cm - 11,8x15,7 inch
Technika és hordozó: pasztell, kartonon

"Jacqueline világa"
(Szerelmem, Franciaország)

A 17 éves Jacqueline meséli kiskoráról.

...Lehet, hogy butaság, de Te festő vagy, így lehet, hogy érted.

Ezt a szerelmet nem lehet elég korán elkezdeni... az már a feledésem homályába veszik, hogy nálam hogy kezdődött, hogy miként találtam rá.

Minden kis dombocska tetején ősrégi, 600-1000 éves várromok, elhagyatott templomok. Ide el kell elmenni, felzarándokolni, és INNEN nézni szét. Innen, a kedves, vigyázó ablakokból. Tudom ezt már. 5 évesen már-már teljes bizonyossággal tudtam. Hogy valami csoda rejtőzik ezeken a helyeken.
Sőt, végtelen csoda. A romok élnek, élőlények. Megszólítanak, figyelmeztetnek, óvnak. Vagy elküldenek, megbüntetnek, megszidnak, ha nem vagy elég figyelmes, nyitott, odaadó. Beszélnek hozzád. Alig várják, hogy elmenj oda, mert van miről beszélniük, Neked, mert még azt is tudják, hogy Te ki vagy. Öregek, mindent tudnak. Csak kevesen vetődnek arra, akik értik Őket, így hát szomorúak... Ahogy vége az iskolának, indulok is szombat reggel, mindig. Tőlünk messzire volt az első, úgy 10 kilométerre. Hosszú kirándulás, a perzselő napsütés után békés, hűvös hely. Először megpihenek, élvezem, milyen jó hűvös. Vállam, arcom leégett, de azonnal, ahogy a romok közé lépek, gyógyítgatja hűvösével. De nekem lázas izgalom ez, nem pihenő: kapaszkodom fel a fél méter magas lépcsőkön. Aztán kiülök az ablakba, és nézem az én szerelmes tájamat. Picit vár. Aztán megszólít: "Köszönöm, hogy eljöttél hozzám! De most aztán figyelj jól: megmutatom Neked, kicsi Jacqueline, amit szeretnél látni.
INNEN. Vágyad, mely minden titkok értelmét keresi: beteljesül!


JACQUELINE VILÁGA