<
>
<
>
<
>
<
>
h

Csanálosi Tibor: KÉPTÁRBAN

(In der Galerie)


Database ID: Nr.84
Készítés dátuma: 2010
Méretei: 30x40 cm - 11,8x15,7 inch
Technika és hordozó: pasztell, kartonon

"Képtárban"

A Földet, mint lakóhelyet sok különböző élőlény osztja meg egymással. Például növények, állatok, tündérek, emberek, festmények.
És persze nagyon érdekes kapcsolatokat hoznak létre egymással ezek a különböző természetű lények. Vannak például festmények, akik szeretnek Valakinél lakni, Valakié lenni, hozzá tartozni, Vele kelni, Vele feküdni. Vele barátságban lenni, Vele beszélgetni. Mint például egy kutya.
Ezek a házifestmények.
De vannak olyanok, amelyek inkább múzeumokban, képtárakban érzik jól magukat, és az okoz számukra örömet, ha naponta más és más érdekes emberrel ismerkedhetnek.
Alig várják már reggel a "nyitást". Zárás után pedig boldogan emlékeznek aznapi találkozásaikra. Ha múzeumban, képtárban járok, megfigyeltem, milyen érdekesen változik meg az emberek hétköznapi, szokásos viselkedése. Ünnepélyesek lesznek, elcsendesednek, suttogva beszélgetnek csak, óvatosan mozognak. A festmények megszólítják őket, kíváncsiak rájuk. Elkezdődik a beszélgetés, barátkozás.
Az emberek is rájöttek, hogy mennyire szükségük van a festmények barátságára. Este a kedves találkozások emlékeivel térnek ők is nyugovóra.


KÉPTÁRBAN